Kortfilm: Zolta

Wie ben ik?

Ik ben Bruno Buteneers en ik ben verzot op verhalen, daar is deze site eigenlijk het bewijs van.

Na een aantal boeken en toneelstukken, wil ik dolgraag graag mijn eigen komische kortfilm maken. Als comedyspons geloof ik er echt in. En ernstige (kort)films zijn er al genoeg. Daarom ben ik op zoek naar andere enthousiastelingen (vergoed) die hieraan willen meewerken.
Spreekt dit je aan? Lees dan rustig verder.

Zolta

Comedy heeft dus een speciale plek in mijn hart. De kortfilm die ik wil maken, ligt in de lijn van de Judd Apatow-film Superbad met een Jonah Hill-achtige figuur in de hoofdrol. Dromerige losers die lijken te gaan falen, maar toch niet opgeven. Uiteraard met een happy-end. Feel good comedy, dus!

Het verhaal:

Jonas werkt bij het centrum voor verkeersveiligheid. Via een interne wedstrijd krijgt hij de kans om voor 1.000 euro een filmpje over verkeersveiligheid te maken. Per vergissing wordt er 100.000 euro gestort. Samen met zijn vriend Michael (administratief medewerker bij een OCMW) beslissen ze om zo snel mogelijk een echt goed filmpje te maken. Hiervoor willen ze drie wagens kopen, met als bedoeling die in de prak te rijden. En dit allemaal vooraleer de fout wordt ontdekt. Michael haalt er Zolta bij, zij is een vluchteling met heel andere kopzorgen.

Personages:

Jonas is een dromer, maar geen uitvoerder. Vaak ontbreekt het hem aan doorzettingsvermogen. Hij is gek op autosport.

Meestal kan Michael zijn vriend met de voeten op de grond houden. Michael werkt als administratief bediende in een OCMW. Niet zijn droomjob, maar weinig kopzorgen.

Als vluchtelinge woont Zolta samen met haar twee broers al vijf jaar in ons land. Tot haar grote frustratie beweegt er niets in de administratieve mallemolen. Het kost haar weinig moeite om in snel in woede uit te barsten.

Bijrollen:
Marc, diensthoofd bij centrum verkeersveiligheid, relax persoon, randje bore-out.
Erica, zeer stipte en punctuele ambtenaar.
Irma, oudere bankbediende.
Autoverkoper, Agent, Regisseur, Bekend acteur.

Cast en crew

Ik wil dit graag met enthousiastelingen maken (met vergoeding) .
•Ben jij tussen de twintig en de veertig (man of vrouw) en heb je gevoel voor comedy?
•Als je al wat ervaring hebt in het amateurtoneel, des te beter.

Huidige stand van zaken:
Scenario en regie: Bruno Buteneers
Cameraman: Joachim Huveneers (The Last Day, The love you never gave me)
Geluid: Joren Nopens

Scenario & Storyboard

Als je interesse hebt in het scenario, stuur dan een mailtje naar info@dunfy.be.
Aan het storyboard wordt momenteel hard gewerkt (dit is de reeks schetsen met een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen in het verhaal in chronologische volgorde. Dit vormt een visuele brug tussen het script en wat te filmen).