Kortfilm

Wie ben ik?

Een gepassioneerd verhalenverteller, want daar is deze site getuige van. Al jaren probeer ik met mijn scenario’s makers en productiehuizen te overtuigen. Ik zie het zo: de grote baas van Honda wil iemand aanwerven om een nieuwe wagen te ontwikkelen. Er solliciteren drie kandidaten: de maker van de Toyota Yaris, iemand met een schaalmodel of iemand die een mailtje stuurde.

Hoog tijd voor mij om dus een visitekaartje te maken (het schaalmodel).

Zolta

Comedy heeft een speciale plaats in mijn hart. Mijn eerste kortfilm die ik wil maken (al wel meerdere geschreven), die ligt in de lijn van de Judd Apatow-film Superbad met een Jonah Hill-achtige figuur in de hoofdrol. Dromers die falen, maar toch niet opgeven.

Zoals eerder gezegd, ik ben een schrijver, geen regisseur, klankman of cameraman. Schoenmaker blijf dus bij je leest.

Daarom ben ik op zoek naar jonge professionals, studenten of enthousiastelingen die hieraan willen meewerken.

Het verhaal:

Jonas werkt bij het centrum voor verkeersveiligheid. Via een interne wedstrijd krijgt hij de kans om voor 5.000 euro een filmpje over verkeersveiligheid te maken. Per vergissing wordt er 500.000 euro gestort. Samen met zijn vriend Michael (hulpje bij een OCMW) beslissen ze om een echt goed filmpje te maken en willen ze vijf sportwagens van 100.000 euro kopen, met de bedoeling die in de prak te rijden. Dit alles vooraleer de fout wordt ontdekt. Michael haalt er Zolta bij, een vluchtelinge met heel andere kopzorgen.

Wow, wow, how?

Dat klinkt allemaal verschrikkelijk duur? Niet noodzakelijk, met de sportwagens kan er creatief mee omgesprongen worden. Zo ook met de locaties.

Je kan hier de laatste versie van het scenario bekijken.