Kortfilm: Zolta

Wie ben ik?

Ik ben Bruno Buteneers en ik ben verzot op verhalen, daar is deze site eigenlijk het bewijs van. Al jaren probeer ik met mijn scenario’s makers of productiehuizen van mijn (schrijf)kunnen te overtuigen. Maar dat blijkt niet zo eenvoudig te zijn. Hoog tijd om een versnelling hoger te schakelen en zelf iets in elkaar te boksen.

Ook al ben ik niet meteen een regisseur, klankman of cameraman, toch wil ik graag mijn eigen komische kortfilm maken. Als comedyspons geloof ik er echt in en ernstige (kort)films zijn er al genoeg. Daarom ben ik op zoek naar andere enthousiastelingen die hieraan willen meewerken.
Spreekt dit je aan? Lees dan rustig verder.

Zolta

Comedy heeft dus een speciale plek in mijn hart. De kortfilm die ik wil maken, ligt in de lijn van de Judd Apatow-film Superbad met een Jonah Hill-achtige figuur in de hoofdrol. Dromerige losers die lijken te gaan falen, maar toch niet opgeven. Uiteraard met een happy-end.

Het verhaal:

Jonas werkt bij het centrum voor verkeersveiligheid. Via een interne wedstrijd krijgt hij de kans om voor 1.000 euro een filmpje over verkeersveiligheid te maken. Per vergissing wordt er 100.000 euro gestort. Samen met zijn vriend Michael (administratief medewerker bij een OCMW) beslissen ze om zo snel mogelijk een echt goed filmpje te maken. Hiervoor willen ze drie wagens kopen, met als bedoeling die in de prak te rijden. En dit allemaal vooraleer de fout wordt ontdekt. Michael haalt er Zolta bij, zij is een vluchteling met heel andere kopzorgen.

Personages:

Jonas is een dromer, maar geen uitvoerder. Vaak ontbreekt het hem aan doorzettingsvermogen. Hij is gek op autosport.

Meestal kan Michael zijn vriend met de voeten op de grond houden. Michael werkt als administratief bediende in een OCMW. Niet zijn droomjob, maar weinig kopzorgen.

Als vluchtelinge woont Zolta samen met haar twee broers al vijf jaar in ons land. Tot haar grote frustratie beweegt er niets in de administratieve mallemolen. Het kost haar weinig moeite om in snel in woede uit te barsten.

Bijrollen:
Marc, diensthoofd bij centrum verkeersveiligheid, relax persoon, randje bore-out.
Erica, zeer stipte en punctuele ambtenaar.
Irma, oudere bankbediende.
Autoverkoper, Agent, Regisseur, Bekend acteur.

Cast en crew

Ik wil dit graag met enthousiastelingen maken (kleine vergoeding altijd mogelijk).
•Ben jij tussen de twintig en de dertig (man of vrouw) en heb je gevoel voor comedy?
•Als je al wat ervaring hebt in het amateurtoneel, des te beter.

Crew:

Om dit met een professionele ploeg te draaien is er jammer genoeg geen geld (toch geen 30.000 euro). In plaats van de moed te laten zakken en te blijven dromen, bestaan er ook andere voorbeeldige boeken:
Rebel Without A Crew (de nu bekende regisseur Robert Rodriguez (Sin City, Once Upon a Time in Mexico, Spy Kids, Machete)maakte als 23 jarige voor $7000 een langspeelfilm en werd een Hollywood Player.
Cheap Movie Tricks: Over hoe een kortfilm te maken voor minder dan 2000 dollar.
Je snapt wel wat ik bedoel. Doorzetting en enthousiasme dus.

Voorlopig materiaal:
• Canon 650d
• Camerastatief 
• Zoom H1n Handy Recorder (geluid opnemen)
• Bresser BR-2250 LED striplight lichtset (belichting)

Hiermee zal het moeten lukken, folks. De eerste cameratesten zijn veelbelovend.

Scenario & Storyboard

Als je interesse hebt in het scenario, stuur dan een mailtje naar bruno@dunfy.be.
Aan het storyboard wordt momenteel hard gewerkt (dit is de reeks schetsen met een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen in het verhaal in chronologische volgorde. Dit vormt een visuele brug tussen het script en wat te filmen).