Over… Weerklank

Met ‘Weerklank’ schreef Bruno Buteneers uit Linter een avonturenroman die zich aan het prille begin van de Eerste Wereldoorlog afspeelt. Het boek is een welgekomen afwisseling tussen de stortvloed aan non-fictie boeken over WOI. Het meeslepende verhaal zit boordevol actie, onverwachte wendingen en originele ideeën. ‘Weerklank’ wordt steevast omschreven als een blockbuster in zakformaat!

763

“Hoofddoel: entertainen!”

Het is vooral de bedoeling om lezers te vermaken en om aan die voorwaarde te voldoen zijn er tal van momenten ingebouwd om de nieuwsgierigheid van de lezer aan te wakkeren en vast te houden. Deze avonturenthriller speelt zich binnen een korte tijdspanne van enkele dagen af. Het verhaal heeft meerdere verhaallijnen, telt heel wat boeiende personages en kent een aantal verrassende ontknopingen. De verhaallijn werd vooraf nauwkeurig gepland. Er werd twee jaar aan het boek gewerkt, totdat ieder detail juist aanvoelde. De reacties van de proeflezers waren unaniem lovend.

“De Eerste Wereldoorlog als kapstok.”

Toch is ‘Weerklank’ zeker geen puur oorlogsverhaal, maar eerder een toegankelijk avontuur voor iedereen die van pure (ont)spanning houdt. De schermutseling om Orsmaal van 10 augustus 1914 gold als eerste inspiratiebron. De belangrijkste thema’s uit ‘Weerklank’ zijn: vriendschap & overleven, hebzucht & wraak. Ook het koloniale verleden van ons land en de wantoestanden, die daarmee gepaard gingen, komen aan bod. Het 322 pagina’s tellende verhaal is doorspekt met historische en wetenschappelijke weetjes.

Crimezone.nl (nu Hebban.nl)

“Weerklank is zeker een amusante avonturenroman gesitueerd in oorlogstijd, door vakkundige handen geschreven en met kennis van zaken.

De Leesfabriek:

“Buteneers maakte een prachtige tekening over de geheime missie van vijf mannen in de oorlog. Vlot, spannend en onvoorspelbaar zijn woorden die zeker niet mogen ontbreken bij de beschrijving van dit boek. Weerklank neemt de geschiedenisliefhebber mee op avontuur.”

Minister Koen Geens:

‘Dit verhaal is een kant-en-klaar scenario’