Over…Jan de bandenman

Gedurende tientallen jaren staat Jan aan het hoofd van een familiezaak: een bandencentrale.  Alles aan de zaak is hopeloos verouderd.
Jan twijfelt om ze van de hand te doen. Zijn eigen kinderen vertonen niet de minste interesse in zijn levenswerk. Maar wanneer dochter Gerda te weten komt dat het ene kleinkind Tessa in de zaak werkt, moet haar eigen zoon Nico er natuurlijk ook komen werken. Al heel haar leven voelt ze zich door haar vader tekortgedaan.

Advocaat Niels komt te pas en te onpas langs in de bandenzaak, vooral om Tessa te zien. Hij is hopeloos verliefd op haar en wil zo veel mogelijk in haar buurt vertoeven.

Samen vatten ze het plan op om meer klanten naar de zaak te lokken. Zo komt een bekend racepiloot handtekeningen uitdelen en wordt de centrale tot een heuse kunstgalerij omgetoverd. Ook bij de concurrentie zitten ze niet stil, want op een sluwe manier weten ze Jan zijn bandencentrale te ontfutselen.

Om die weer in handen te krijgen moeten Jan en zijn familie een ongebruikelijk huwelijk plannen, de politie op afstand houden en oud familieleed trachten te verzachten.

Overwint het zakeninstinct of krijgt echte liefde een kans om te bloeien?

Spelers: (3 tot 4 dames, 4 tot 5 heren, figuranten)

Meer informatie over dit toneelstuk vind je terug bij Toneelfonds J. Janssens.

Lees hier een tekstfragment.